20 Eylül 2012 Perşembe

uslu mu hareketli mi?

Çocugunuzun yanınızda oturup uslu uslu durmasını mı isterdiniz,yoksa hiç durmadan konusup kimseden çekinmeden iletişim kurup bir dk oturmamasını mı.?
Ne yalan söyleyeyim ilk söylediğim gibi bir çocugum olacağını düşünmüştüm hep.Kendim öyle olduğum için sanırım.Benim aksime eşim ise ikinci söylediğim gibi isterdi.Duaları kabul oldu:))Alışkın değilim elimde değil.Çok disiplinli bir babanın elinde büyüyünce durum böyle oluyor:)Yerimizden kalkamazdık biz,bir göz işareti mıhlamaya yeterdi yerimize.Karnımız aç olsa bile isteyemezdik.Çok defa sofradan aç kalktığımı bilirim ekmek isteyemediğimden dolayı:)Büyüklerden laf işiteceğime yerin dibine geçmeyi tercih ederdim:))tamam biliyorum benimki de abartı olmuş ama yetiştirilme tarzı diyelim...
Zehra ise tam tersi.Yani ne yazdıysam hepsinin aksini yapıyor:))Kendine güveni sonsuz...Özgüven patlaması yaşıyor.Ne düşünürse çekinmeden söyler.Karşısındaki kim olursa olsun farketmez.Yanlış bişey varsa gider uyarır.Misal parktayız çocuklar top oynuyorlar.Hızlı bir şekilde bize attılr topu.Zehra bunu gördü ya anne dedi dur ben uyarayım onları bir daha atmasınlar.Gitti bir güzel söyledi çocuklara:))
Büyük küçük herkesle konuşmayı çok sever.Ama öyle böyle değil.Saatlerce kouşma potansiyeline sahip güzel kızım.Hatta öyle zaman oluyor ki insanlar usul usul yanında uzaklaşıyor.Kafaları şiştiğiden mütevellit:))
Uyarıları çok dikkate almaz misal  kızım rahatsız oldular konuşma istersen derim.Durur durur ama anne ben onlarla konuşmak istiyorum der.Ve bir yolunu bulup gider yine yanlarına.
Özellikle meslek erbabı daha çok ilgisini çeker.Öğretmen,doktor,tesisatçı,bakkal vss. Bunların arasında en çok dr lar daha gözdedir onun için.Ne olmak istiyorsun sorusuna beyin cerrahı diyecek kadar ileri boyuta gitmiştir bu sevgisi.Hastalığa karşı sempatisi vardır zehranın.Nedendir bilinmez...Belki dr lar yüzünden olabilir.Bir güzel şikayetlerini anlatır.Hiç kimseye ihtiyaç duymadan.
Çok fena laf ebesidir.Sizi suya götürüp susuz getirecek cinsten.Öyle cümleler kurar ki şaşırırsınız:))Geçen gün misafirlikteyiz.Salata yiyor bizim hanım.Durdu durdu.Ev sahibine yöneltti soruyu.''Çok beğendim ellerinize sağlık,tarifini alabilir miyim?''Dumur olduk:))
Birde yerinde duramaz,kesinlikle...Kurt olduğundan şüphelendik bir ara o derece yani:))Misal göz kontrolündeyiz bugün.İki saniye oturmadı koltuğa.Ayakta dört döndüm.Bir yandan sevde bir yandan zehra...Kızım otur yok.Kızım sessiz yok.Herkesle kurdu muhabbeti.Damla damlatıyorlar gözüne tık yok görsünler nasıl uslu durduğunu amaç o:))Sonra ondan büyük bir kıza daha damlattılar.Kız istemedi.Ağladı hafif filan.Durur mu zehra hemen gitti yanına anne ben soracağım niye ağlamış diye.Kızım yapma dur yok.Gitti yanına neden ağladın dedi.Kız biraz mahçup yok ağlamadım diye yanıt verdi.Zehra hıı ben yanağından akanı göz yaşı sanmıştım oysa dedi:))anlattı damlanın inceliklerini.İşte o sadece su gözümüzü büyütüyor filan:))Tabi sıkıldı kız.Annesinin yanına kaçtı.Bizimkide peşinde.Kızım gel bak rahatsız oldu.Hayır ben konuşacağım:))
Allahtan hemşire yetişti imdadımıza.Aldı bizi içeriye.Hemen gitti dr un yanına oturdu.Defterini inceliyor ortamı süzüyor...Kızım otur cık:))Yani o kadar rahatız.Muayenimizi olduk.Araya sıkıştıralım elhamdülillah herşey yolunda.Numaralar sabit şuan gerilemem yok:))6 ay sonra bir daha geleceğiz.
Sonunda bitirdik ve aşağı indik.Ama oturtamıyoruz ki yine.Babası gelene kadar ayakta nöbetteydik.
Sosyaliz,konuşkanız,hareketliyiz  biz böyle çok mutluyuz.Anne arada şaşırsada alışacak güzel kızının bu haline.Kişilik mi,olabilir:)


5 yorum:

ayak izleri-sevgi dedi ki...

ben uslu çocukları çok sevmem.. çocuk dediğin çocuk gibi olmalı derim hep.. hele o lafı söylerken hiç sakınmamaları yok mu.. işte en güzel tarafları o..

sevilay dedi ki...

Bak oste bizde var öyle bı tane:)ama alışkın değilim ya o yüzden garip geliyor biraz :))onuda bastırmak istemiyorum dedim ya alışacağız artık:))

AdanınAnnesi dedi ki...

bencede özgüvenli çocuklar olmalı ama azıcık disiplin duygusu da olmalı Sevilay'cım :)
Senin çocukluğun babandan dolayı dediğin gibi çok disiplinli gecmiş o da iyi değil bence!
kızlarını hür iradeleri ile büyüt inşallah :)

sevilay dedi ki...

İns canım hür irade sonsuz bizde istesek te istemesekte zehra ogretecek:))

New York'tan dedi ki...

Ay ben seni yerim, masallah sana :),

Ozguven bence de olmali,hayatta basarili olduklarini dusunuyorum :)