8 Şubat 2012 Çarşamba

zehra ve sevde...

''Anneeeee sevde saçımı çekiyor''

''Anneeeee sevde yara olan parmağımı acıttıııı''

''Aneeeee sevde bana vurduuuu''

Son zamanlarda bizim evde sıkça duyulan diyaloglar bunlar.Zehra sürekli kardeşini şikayet ediyor.Sevde büyüdükçe insanlara karşı tepkiler verdikçe yani türkçesi tatlılaştıkça zehra bir o kadar hırçınlaşıyor.
Bana sürekli ''anne sevdeye kız ama çok kız'' diyor,sonra da kenara çekilip dinliyor kızıp kızmadığımı.
Sevde yavaş yavaş ek gıdaya geçmeye başladı.Bugün elma hazırlıyorum ona zehrada yanıma geldi anne banada ver diye.Bende üzülmesin diye sana çok güzel bir tabak hazırlayacağım dedim.İçeri gitti.Tabağı hazırladım çok beğendi ama bir taraftan da sevdenin elmasının tadına bakıyor:)




Asıl bomba sonra geldi.Yedikten sonra anne elma hazırlayacağım bıçağı kullanabilir miyim? dedi.Tamam dedim.Gitti elmaları doğradı geldi.Bana söylediği cümle ''anne bana bir daha böyle tabak hazırlama sonra bende senden özeniyorum yapmak istiyorum???''şaşırdım kaldım.Yani hazırlasan bir dert hazırlamasan ayrı dert:))bu çocuklar alem.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Zehra bana çocukluğumu hatırlattı.Kız kardeşimi çok kıskanırdım .Hatta rakip görürdüm kendime :))))
İşin zor Sevilaycığım , allah yardımcın olsun :)

Deli Anne dedi ki...

Ahaha! Durumlar benzer Sevilayım.. Selim de bazen bakıyorum çok hırpani davranıyori düşünüyorum KErim çok ilgi çekmiş oluyor.. dediğin gibi tatlılaştıkça diğerinin hırçınlığı ve huysuzluğu artıyor.. Allah selamet evrsin:)

sevilay dedi ki...

amin ilknurcum gerçekten sevde büyüdükçe işimin zorluğunun farkına varıyorum:)
müminecim amin canım yani insan olmanın gereğidir kıskançlık ama kontrol altında tutmak gerek sanırım.Allah yardımcımız olsun.

New York'tan dedi ki...

:)) Zehra guldurudun beni :)
Mumine'nin dedigini diyecegim bizde de oluyor ayni seyler, Ahrar da az degil,idare edip gidiyoruz :))

sevilay dedi ki...

:)insan zorlanıyor şeymacım büyüğü mü idare edecksin yoksa küçüğün hakkını mı yiyeceksin.Şimdilik bizde durum bu sevde biraz büyüsün eminim o ablasını aynı şekilde şikayet edecek:)