30 Kasım 2011 Çarşamba

Mutfaktaki kızlar,sevde parmak emiyor:)



herşey bu görüntüyle başladı.Zehrayı hafta sonları mutlu etmek biraz zor oluyor.Bütün gün istinasız mutfakta kalmama rağmen güzel kızımı mutlu etmek için birde bu topkekleri yaptık.Bir yandan da konuşuyoruz zehra ''anne bunları okula götürelim mi?'' dedi.Bende kızım arkadaşların için bir daha yaparız dedim.Pazartesi günü öğretmenine söylemiş biz topkek yaptık diye.Salı günleri sürpriz getirme günü.Her hafta bir kişi arkadaşlarına hediye alıyor.Öğretmeni de topkek yaptık diye zehranın getirmesini istemiş:)Ortada kek yok tabiki.Eşim söylemiş durumu ama başka yaparız demiş.Ya da hazır alırız.Ertesi gün kollar sıvandı ve tekrar mutfağa girildi.




Tabi sadece kekle kalmadık.Kayınvalidem arayıp sevdeyi görmeye gelecekler nerde ağarlayalım ne yapalım deyince birde kurabiye yapmaya karar verdik.''Cevizli un kurabiyesi''son zamanlarda favorimiz oldu.Ama resmini çekemedim:)


Biz ablayla yaparken minik kızımızda rahat dururmu onu da aldık yanımıza:)Koşturmaca içinde bizi izleyip durdu:)


Bu da kakaolu fındıklı kekimiz:)Bu aralar çıkamıyorum mutfaktan.Daha önceki postlarda bahsetmiştim.Biz sadece yapmayı seven tarafız.Yeme kısmıyla pek aramız yok.Zehra bu yaptıklarımızdan sadece bir lokma aldı o kadar.Hafta sonu da yeni tarifler deneyeceğiz inş.Misafirlerimiz var da.


Bu resmi de bu sabah çektim.Bizim ufaklık parmak emiyor:)Ablasında görmedik ama bu fıstık sürekli emiyor.Emziği atıyor parmağı sokuyor:)Birde şapur şupur emişi varya hiç sormayın:)

4 yorum:

yaruze... dedi ki...

oyyyy ne tatlıdır o parmak şimdi.Benim büyük oğlumda emerdi.Uzunca süre emdi hatta.Herkes parmağı incelir emmesin falan diyordu.Nasıl vazgeçireceğim küçücük çocuğu.Sonra kendiliğinden bıraktı.
Kekleriniz şahane görünüyor bu arada.Hiç dayanamam kek görünce.bizim evde de sürekli pişer.Ama bu aralar yapmayacağım,diyetteyim de.Gözümün önünde olursa dayanamam:(
Sevgiler Sevilaycım...

Unknown dedi ki...

Çok tatlı olmuş Sevde ...Parmakları çok tatlı demekki annesi...Emmeye doyamıyor birde şapırdatıyor...
Hamarat hanımlarında ellerine kollarına sağlık ve afiyet bal şeker olsun :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

canım benim nasılda masum.. maşallah..çok takılma parmak emişine.. ama çokta rahat bırakma.. ben parmak yerine emziği tercih edenlerdenim.. bıraktırması biraz daha kolay demişti doktorumuz..

sevilay dedi ki...

gönül,bana da aynı şeyi söylüyorlar.Ama dediğin gibi nasıl bıraktırabilirm ki;ben çekiyorum o alıyor:)Dediğim gibi ben yapmayı seviyorum yeme kısmıyla çok ilgilenmiyoruz:)
ilknurcum tatlı galiba gerçekten.Sağolasın inş beraber olsun:)