10 Eylül 2011 Cumartesi

doktor kontrolleri(göz ve tiroit)

Bu hafta zamanımız doktorlarda geçti.Önce minik sevde nin topuk kanında sıkıntı çıktığını öğrendik.TSH değerleri bozuk çıkmış.Tekrar kan alındı.İlk duyduğumda çok kötü oldum.Sonra doktor rahatlattı.Ben tiroit hastası olduğum ve ilaç kullandığım için etkilenmiş olabileceğini söyledi.Eğer böyle bir rahatsızlık varsa ilaç tedavisiyle düzeleceğini söyledi.Şimdi beklememiz gerekn iki hafta var.Eğer bir sorun çıkmassa tamam ama çıkarsa arayacaklar ve endokrin servisine gideceğiz.
Bende tekrar kan testi verdim.İlaca hala devam ediyorum.Bu sefer değerlerim çok düşük çıktı.İlaç dozunu ayarladık.Bir ay sonra tekrar test yapılıp doz ayarlanacak.Ömür boyu ilacı kullanabileceğimi söyledi.
Üçüncü doktorumuz gözdü.Zehrayı kontrole götürdük.Bu sefer damla damlatmadılar gözüne.Bizde o kadar evde alıştırmıştık çocuğu:)Yüzde 70 oranında görüyormuş.Gözlerini kapatalım dedi.Bu oranı biraz daha yukarı çekebilirmişiz.Günde 4 saat.Henüz başlamadık.Ama en kısa sürede başlamamız gerekecek.Hazır gitmişken bende muayene oldum.Lazer olup olamayacağımı sordum.Kornea ya bakıldı.Bir sorun yokmuş.Ameliyat olabileceğimi ama bir süre sonra rahatsız olacağımı söyledi.Lens yazdı.Deneyeceğim bakalım.Tüm bunları yaparken evide sürekli arayıp durduk.Sevde uyandı mı diye:)O gün bizi rahatlattı melek.Ama iki gündür uyumuyor.Gaz sıkıntılarımız başladı.Beşiğe yatırıyorum gözünü açıyor:)Uykusuz günler başladı.Sağlıklı olsunda buna da razıyım.Pazartesi ablanın okulu var.Hep beraber gideceğiz sanırım.Sevdeye güven olmaz biz okuldayken uyanabilir.Bakalım yeni bir dönem başlıyor.İnş ablamız kolay alışır...

5 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Sevilay'ım geçmiş olsun hepinize.. inşaallah Sevde'nin testlerinde sorun çıkmaz.. Ben de 3 ayda bir tiroit testlerimi yaptırmaya karar verdim inşaallah.. öyle olunca daha kontrol altında tutulabilir.. yani inşallah..

sevilay dedi ki...

sağol canım.Bende aylık kontrol ettiriyorum.inş sevde debirşey çıkmaz.

ANNEKARINCA dedi ki...

Sevilay'cım çok geçmiş olsun. İnşallah sorunsuz bir sonuç alırsınız. Bende Begüm'ü yazdırdım kreşe. Hakkımızda hayırlısı artık. İnşallah kolay alışırlar.

New York'tan dedi ki...

Sevilay'cim gecmis olsun, insallah guzel sonuclar alirsiniz, hayirli olsun simdiden okul hayatiniz :)

sevilay dedi ki...

selmacım sağol canım.İnş alışırlar.
şeymacım inş canım güzel sonuçlar alırız.