22 Kasım 2011 Salı

Yoğunum,yoğunum,yoğunum:))

Karşımda sevde,önümde taze demlenmiş bir fincan çay ve babaanneden gelen kabak tatlısı...Yoğun geçen bir günün ardından dinlenmeye çalışıyorum.
Seviyorum yoğunluğu,koşturmayı.İşlerin teker teker halledilmesi yüzümü güldürüyor.Planlı yaşamayı seviyorum.Düzensizlik,karmaşa beni yoruyor...Sağlığım yerinde olsun birde gönlüm rahat yeter bana.Ruhum daralmasın özgür kalsın...laflar canımı acıtmasın sadece.Yoksa koşturmaca yormaz insanı.
Sevde'nin kalça ultrasonu için çıktık yola.Anne kız hazırlanıp eşimin okuluna gittik.Şu Üsküdarın yokuşları olmasa yürümek çok zevkli.Gerçi yokuş ine çıka verdik kiloları:)hakkını yememeliyim canım üsküdarımın.Saat 3 te okuldaydık.Hemen zehrayı almaya gitti babası.Onlarda bugün arkadaşlarına gitmişler.Dün zehra erken geldiği için okuldan haberimiz olmadı.Eşim biraz beklemiş.Zehra anlata anlata bitiremedi.''Anne nefis yemekler vardı,daha önce hiç yememiştim...''kızım neler yedin söylede bende yapayım? Pek anlatamasa da merak ettim doğrusu:)
Bu konuşmalar eşliğinde vardık hastaneye.Biraz bekledikten sonra aldılar bizi önce ultrason sonra kontrol.Minik kızım güzel kilo almış.
kilo:6.890 boy:61.5 cm
''sıfır'' derecede bile çıkartın dışarıya dedi.Hava alsın.Bende tam adamına söyledin dedim içimden.Sanki evde durduğumuz var:)
Ablayıda kontrol etti,Hafif öksürüğü vardı.İlaç yazmadı.Bol su önerdi.Hastaneden çıktıktan sonra.Babaanneye gittik.Görümcem hastaneden çıktı bu arada.Ama bebek hastanede hala.Gelişimi güzel gidiyor.Doktorlar çok dirençli olduğunu söylüyorlarmış.Allah anne babasına bağışlasın inş.Süt annesi oldum onun.Doğduğunda annesinin sütü gelmemişti.Sağıp gönderdim.Çok şükür geldi sonra.Neticede en yararlısı annesinin sütü.İsmini koydular nüfus cüzdanı bile çıktı:)Reyyan Yüsra oldu ismi.İnş kendisi de biran önce çıkar.
Zehra ablalarıyla oynadı.Arada mızmızlandı.Bizde vakitlice geldik evimize.Hemen rutin işler yapıldı.Zehra pijamalarını giydi,eller yıkandı.Dişler fırçalandı.Süt içildi ve hikaye okundu.Sonra yorgun düşen minik beden kendini uykuya bıraktı:)
Yarın sabah tahlil vermeye gideceğim inş.Sonra biraz alışveriş yapacağız kızımla.İnş minik yollarda ağlamazda bende rahat rahat işlerimi hallederim.Yarın Üsküdarda rastalayabilirsiniz bize:))
Öğretmenler günü programı var perşembe günü oraya gideceğiz inş.Zehraların sınıfı da şarkı söyleyecek.Kaçırmamam lazım:)Hepsi aynı kıyafeti giyecekmiş.Kot etek,gömlek ve beyaz çorap.Eteğimiz küçük geliyordu.Kaldırmıştım.Denedik bugün biraz kısa ama idare edeceğiz artık.Program sonrası zehrayı diş doktoruna götüreceğiz.Geç bile kaldık aslında.Pedodondist bulduk.Bakalım neler söyleyecek.
Şimdilik bu kadar bizden.İnş fotolarla döneceğim.

3 yorum:

ANNEKARINCA dedi ki...

Görümcenin bebişinin sağlıklı olmasına sevindim. Süt annesi olmak da çok hoş bir duygu olsa gerek. Bende isterdim böyle bir fırsatım olsun. Dediğin gibi insanın sağlığı yerinde olsun gerisi çekiliyor ama hastayken insan kendi haline bile tahammül edemiyor.

Herşeyin yolunda gitmesine sevindim. Bu arada senin bebişin ismi ne kadar güzel öyle maşallah. 40 yıl düşünsem bulamazdım herhalde.

Ya Sevilay'cım şu yorum yazdıktan sonra çıkan kimlik doğrulamaolayını kaldırsana be tatlım. Tutturamıyorum bir türlü :)

Newyork'tan dedi ki...

Bebise cok sevindim Sevilay'cim, insallah cabucak cikar hastaneden.

Yogun olmak guzel,evde kaldigin zaman ne yapacagini sasiriyor insan misal ben bugun :))

sevilay dedi ki...

süt anne lmak güzel gerçekten.İnsan farklı hissediyor.Tamam canım kaldırıyorum şimdi:)
Şeymacım inş canım bizde umutla bekliyoruz.