8 Ocak 2011 Cumartesi

mutfakta biri mi var?

Perşembe günü arkadaşları çağırdık çay içmeye.Zehra da Sena'yı çok özlemişti bereber oynasın istedik.Sıkıldık hep beraber evde:)Sonra hamaratlığımız tuttu kek yapmaya karar verdik.Hem Zehra oyalansın hem de bana değişiklik olur dedim.Evdeki ve eldeki malzemelerle çırptık çırptık kek yaptık:)

Zehra moda girdi ''anne yemek yapanlara ne denir?'' Aşçı denir kızım.''Ben aşçı mı oldum anne?'' Evet kızım:)Evimin küçük aşçısı...


Bayılıyor mikser kullanmaya.Ne zaman sesini duysa hemen koşup geliyor,anne beraber yapalım diye:)




Sonra işin sıyırma kısmı geldi.Normalde muhallebi yaptığımda kalanı o süpürüyordu:)Yine istedi ama vermedim tabi malum çiğ yumurta var içinde...Bayağı bir nazlandı ama işe yaramadı...

Vee sonuç...Tabi Zehra bir lokma bile yemedi.Hamur işiyle hiç arası yok.Çok acıkırsa sadece poğça yer o kadar.Bende sadece bir dilim yedim.Başka zaman olsa fazla kalmazdı ama şimdi durum değişik:)Zaten yarısınıda arkadaşlara verdim.Eşimde pek sevmez hamur işini.Sağlıklı beslenen bir aileyiz vesselam:)



Vee ikinci gün.Evde sebze yoktu (hani sağlıklı besleniyoruz ya:) bende pizza yapmaya karar verdim.Uzun zamandır hatta epey bir uzun zamandır yapmıyordum.Tabi bizim küçük yardımcı hemen mutfağa koştu.Onada verdim hamurdan bir parça uzun süre uğraştı:)







Bu kısımları yaparken babasıyla markete gitmişti,geldiğinde fane kızdı.''Ben koyacaktım üzerindekileri diye''Tabi sonuç yine ağzına bir lokma bile almadan kalktı sofradan:)Bize kaldı koca tepsi ama bitiremedik tabi:)
Neticede hamur işleriyle dolu günler geçirdik.Hafta sonu biraz mola veririz herhalde:)Herkese iyi tatiller diliyorum

8 yorum:

New York'tan dedi ki...

Afiyet olsun :) Ahrar da cok merakli miksere her sesini duydugunda Zehra gibi geliyor yanima :)

Özlem dedi ki...

Allah'ım pasta, kek, börek sevmemeyi, yemek istememeyi, yüzüne bilr bakmamayı o kadar isterdim ki. Ama seviyorum ne yapayım. Gecenin bir yarısı bile kalkıp kek, pasta yaptığım oluyor. O saatte yenilen pastalar da kilo olarak bünyemde yer ediyor:) Olsun, olsun, atın ölümü arpadan olsun :)

Deli Anne dedi ki...

Selim yüksek sesten gerçek anlamda delirecek boyuta gelir.. mikseri de sevmez.. bazen oyuna dönüştürürüz ama genelde işe yaramaz.. yalnız ne muhteşem bir ailesiniz, yemiyor, içmiyorsunuz:)

İkiz Annesi dedi ki...

Afiyet olsun kekte pizza da harika görünüyor ellerinize sağlık.Eminim kek çok lezzetli olmuştur hanım eli değmiş:)
Benim kızlarda bayılıyor miksere sesi duyan soluğu mutfakta alıyor:)

sevilay dedi ki...

teşekkürler şeymacım.Meraklı minikler bunlar:)
Özlem;bizde bir türlü yiyamiyoruz.Ama yapmayı çok seviyorum.Olsun başkaları yesin.Ben mutlu oluyorum...
Deli anneciğim;öyleyiz galiba yapıyoruz yapıyoruz ama yemiyoruz:)ama yemeğe her daim bekliyoruz:)yoksa bir tadı çıkmıyor...
İkiz annesi;kız çocukları işte mutfağa çok yatkın oluyorlar:)

Asahhara dedi ki...

Ay yerim ben o minik elleri. Tü Tü maşallah.

Ebru dedi ki...

Pek de yakışmış elleri. Çok tatlı Zehra maşallah.

sevilay dedi ki...

asahhara,bende çok seviyorum o minik elleri:)
Nehir İda;sağolasın.teşşekür ederiz.