15 Haziran 2011 Çarşamba

SSVD (sezeryan sonrası normal doğum)

Kontrolün ikinci ayında doktorumuza sormuştuk,normal doğum yapıp yapamayacağımı.Bize riskli olacağını tekrar sezeryan olmam gerektiğini söyledi.Bizde fazla araştırma yapmadan kabullendik.28. haftaya geldiğimizde bebeğimiz dönmüştü.Zehra ters bebek olduğu için sezeryan olmuştum.Ama bu sefer döndüğünü görünce keşke normal doğum yapabilseydim diye içimden geçirdim ama iç sesime cevap hemen doktordan geldi ''zehrada keşke dönmüş olsaydı dedi''yani yine umut yoktu.Eve gelince eşime anlattım o da bebek normal doğmak istiyor ama yapmıyorlar dedi.Ben o kadar kabullenmişim ki farklı bir durumu düşünemiyordum.Geçen hafta internette araştırma yaptık,yurt dışında yaygın olduğunu ama burda doktorların çoğunun denemediğini öğrendik.Bunu yapan az sayıda doktor varmış ve tevafuk bu ya,bir tanesi de görümcelerimin ve arkadaşlarımın doktoru dilek hanımmış.Üstelik muayanesi de üsküdarda.Hemen kararımızı verdik ve bugüne randevu aldık.Görümcem,ben ve eşim gittik doktora.Genel muayeneden sonra normal doğum yapıp yapamayacağımı sordum.Hiç tereddütsüz yaparsın dedi.21 yıllık meslek hayatında bu şekilde çok fazla doğum yaptığını,benim dirayetli ve istekli olmam gerektiğini söyledi.Dikişlerde herhangi bir sorun olmayacağını,riskli bir durum karşısında hastanede hertürlü önlemin alınacağını da ekledi.Suni sancı verilmiyormuş bu durumda ve kendi sancımı çekmem gerekiyormuş.Dolayısıyla doğum süresi biraz uzuyormuş.Hatta benim gibi bir hastası son anda vazgeçmiş normal doğumdan,bir hafta beklediği halde...Temmuzun sonunda genel muayeneden sonra durum daha netleşecek.İnş herşey yolunda gider ve ben normal doğum yapabilirim.
Ayrıca tatil konusunda da içimizi rahatlattı.Yola çıkmamda herhangi bir problem yokmuş.Hatta yüzmenin benim için iyi olacağını söyledi.''Sen hasta değilsin hamilesin''İşte bu cümleye bayıldım.İçim rahat huzurlu bir şekilde evime döndüm.Yeni doktorumuzla yolumuza devam ediyoruz.Allah gönlümüze göre versin inş.

10 yorum:

Nil dedi ki...

hamile bir kadının kendini her anlamda teslim edeceği bir doktor bulması ve ona inanması harika birşey.
çok sevindim senin adına.
bebeğini sağlıkla kucaklaman dileğimle

New York'tan dedi ki...

Ne guzel karar Sevilay'cim, benim burada yapan arkadaslarim oldu, hic bir sikayetleri olmadi, insallah hayirlisiyla normal dogum yaparsin :)

sevilay dedi ki...

küçük mucizem sağolasın canım inş hayırlısıyla alırım.
Şeymacım yurt dışında gerçekten çok yaygın inş burda da yaygınlaşır.İnş canım,hakkımızda hayırlısı olur.

Kronik Bunalim ... dedi ki...

oncelikle hakkinizda hayirlisi olsun insallah .. fransada cok yaygin sezeryan sonrasi normal dogum ..
ben 42. haftanin bitiminde hala dogum baslamadigi icin, 13,14 saat suni sanci verilerek normal dogum denedikten sonra oglumun 4 kilo olmasi, uzun sure suni sanci aldigi icin kalbinin yavaslamasi, cati kemigimin bebegime gore dar olmasi gibi nedenlerden dolayi son anda sezeryana alindim ..
dogrusu sezeryan hic beklemiyordum ve cok buyuk bi hayal kirikligi yasadim .. doktorum uzulmemem gerektigini 2. bebegimin sayet biraz daha kucuk olursa normal olabilecegini anlatti uzun uzun .. ben boyle birseyi imkansiz saniyordum ama degilmis ..
insallah hayirlisiyla bebisinizi kucaginiza alirsiniz :))

Deli Anne dedi ki...

Sevila'ım inşaallah gönlüne göre gider her işin.. zaten sen ümidini korudukça, dua ve güzel düşünmekle iyi olur inşaallah.. Ben de istedim 2. bari normal olsun dedim ama danıştığım tüm doktorlar ı-ıh dedi.. keşke böyle cesaretli, dirayetli bir doktor bana da nasip olsyamış.. iyi tatiller ve de..

sevilay dedi ki...

kronik bunalım;bende imkansız diye düşünüyordum ama örneklerini duyunca umudumu kaybetmedim.Allah sana da nasip eder inş.
Müminecim ne yazık ki; çoğu doktor yapmıyor.Yapanlar bir elin parmaklarını geçmiyor.

ummu omer dedi ki...

insallah bu yazimi gorup cvp yazarsiniz..acaba uskudardaki dilek hanima nasil ulasabilirim,,burada doktorlar asla yapamazsin diyor benim 2. gebeligimden 10 yil gecti. aslinda normal yaparim umudu var ama hayirlisi,,lutfen cvp yazin azindan numara yada calistigi hastane adi lutfen...

sevilay dedi ki...

Bana mail adresinizi yazarsanız telefon numarasını gönderirim Dilek hanımın bir hastaneye bağlı çalışmıyor birkaç hastaneyle anlaşması var onlardan birinde yapıyorsunuz doğumu Rabbim kolaylık versin inş

Adsız dedi ki...

Sevilay hn merhaba yaptiniz mi dogumunuzu? 2. Gebelik haberimi aldim ve ilk bebek iri olduğu için sezaryen di ve ssvd u duymuştum int. Blogunuzu gördüm sevde@mediaaktuel veya svdszr@gmail.com doktor hn bilgilerini iletebilir misiniz

sevilay dedi ki...

Mrhb sevde hanım maalesef ben tekrar Sezeryan yaptım normal doğum olmadı ben bilgileri gönderiyorum size inş hakkınızda hayırlısı olur