13 Haziran 2011 Pazartesi

işler,hafta sonu kaçamağı

Ayaklarımı uzatıp yeni dinlenme fırsatı buluyorum.Sabahtan beri perdelerle haşır neşir oldum.Yavaş yavaş evin işlerini halletmeye başladım.Koltuk örtüleri,seccadeler,battaniyeler,dolap içleri temizliği derken sıra perdelere geldi.Üç camın perdesini yıkadım taktım derken çok yoruldum.Daha geride iki perde var.Tabi camları unutmamak gerek.Birde halılar.Haftaya da onları yıkamaya vereceğim inş.Zehrayla tüm bunları yapmak biraz zor.Haklı olarak ilgi bekliyor.Canı sıkılıyor.Babası gelince hemen onun için plan yapıyoruz.Parka götürüyor ya da bisiklet binmeye.
Hafta sonu da oyumuzu kullandıktan sonra pikniğe gittik.Önceden ayarlamıştık ama hava yağmurlu olunca biraz çelişkide kaldık.Oyumuzu kullanıp babaannede kahvaltı yaptıktan sonra okulda buluştuk.Eşimin okuldan arkadaşlarıyla gidecektik.Hava güneşli gibi görünüyordu ama arada kapayıp moralimizi de bozuyordu.Gideceğimiz yer polonezköyde değirmenpark adında güzel bir piknik alanıydı.Bizde ilk defa gidecektik.Arabalara atlayıp yola koyulduk 4 aile.Hepimizin yaşları birbirine yakın çocukları vardı.Canları sıkılmayacaktı inş.Bu arada gözümüz sürekli bulutlardaydı yağar mı acaba diye.Ama yola bir kere çıktık dönmek yok.Gideceğimiz yere vardık sonunda.Çok büyük bir alan.Hemen parka yakon bir yere geçtik.Çocuklar kendilerini çimenlere attılar hemen.Toplar bisikletler çıktı ortaya.İstedikleri gibi koşturup durdular.Hava bir kapayıp bir açsa da yağmur yağmadan eve dödük.Ve iyi ki gitmiliz dedik.Hepimize çok iyi geldi.Temiz hava bol oksijen.Ve biraz sakinlik.





Önce parkla başladı zehra hanım.Bol bol sallandıikaydı.


Hamağa fazla ilgİ göstermedi bu defa.Bir kere binip indi hemen

Kaydırakta geçirdi vaktinin çoğunu.Taş topladı,çimlerden yemek yaptı.
Top peşinde koşturdu...
Veee ata biindi.Atı görünce yanından bir dakika olsun ayrılmadı.Gideceğimize yakın atın yavrusu da geldi.Ama ben geç farkettiğim için çekemedim.20 günlükmüş henüz.Annesini emiyormuş.Birde tüyleri yumuşacıkmış:)Anlata anlata bitiremedi.


Tabi vazgeçilmezi bisiklet.Çimlerde süremedi fazla.Kimseye vermekte istemedi.Bir ara bizim zorumuzla arkadaşına vermeye çalışsada sonu hüsran oldu.Başladı ağlamaya çocukta inmek zorunda kaldı.İstemediği birşeyi yaptırmaya çalışmak yanlış bir tutum zehra için.Ondan izin almamız gerekiyordu aceleci davranıp inmesini istedik.Bazen bizimde büyümeye ihtiyacımız var sanırım.


Eva geldiğimizde yorulmuştuk ama tatlı bir yorgunluk.Zehra yolda biraz şekerleme yaptığı için uyuması 11 i buldu.Banyo,yemek derken asıl evde yoruldum:)Güzel bir uylu herşeyi unutturdu tabi:)

9 yorum:

ANNEKARINCA dedi ki...

Ohhh ne güzel bir haftasonu geçirmişsiniz. Gerçekten açık havanın keyfi bir başka oluyor. Helede bütün kış eve kapandığımız düşünülünce dimi ama. Bu arada kızım 3. yaş günü için hediye düşünüyordum. İyiki blogunu ziyaret etmişim. Bisikleti görünce tamam dedim.

sevilay dedi ki...

bisiklet çok güzel bir tercih.Hem spor yapıyorlar hem de eğleniyorlar:)

Unknown dedi ki...

ne güzel havaya inat olmuş sizinki biraz:))
yaz gelsede hep dışarda olsak özledim valla:)

New York'tan dedi ki...

En iyisini yapmisiniz Sevilay, hava guzelken cocuklarla birlikte disari atmak kendini :) bizde oyle gecirdik bu hafta sonunu .

Nil dedi ki...

beni de yoruyor piknik. öncesi hazırlık. sonrası eşyaları yerleştirme, banyo çamaşır.
ama yine de toprağa basmalı havayı koklamalı.
ne iyi etmişsiniz

sevilay dedi ki...

sezobigo;evet gerçekten öyle oldu havayla mücadeleye giriştik resmen:)
Şeymacım hava güzelken gerçekten evde durulmuyor hele çocuklar varsa:)
Küçük mucizem;piknik yoruyor ama temiz havayı alınca yorgunluk bile güzelleşiyor:)

Unknown dedi ki...

Çok keyifli bir haftasonuymuş , bayıldım resimlere

sevilay dedi ki...

teşekkür ederiz lknurcum öyleydi gerçekten

zeynep dedi ki...


yenge nasılsın öncelikle ne zaman geleceğinizi merak ediyorum hem siz gelirken bizde oraya geliyoruz görüşmek dileğiyle