2 Nisan 2011 Cumartesi

okul yok eve devam:))

Okul mevzusu kapandı bizim için...Bu hafta bütün zamanım okulda geçti.Pazartesi başlayan isteksizlik hafta boyu devam etti.Hergün okuldaydım.Yanında olmama rağmen huzursuzluk devam etti.Sınıfa hiç girmedi,sürekli yanıma gelip ''anne eve gidelim''diye söylenip durdu.Onu anlamaya çalıştım.Yanlış bir tercihti.Tam gün olması,okulda uyumaya çalışması vs,vs...Daha fazla okuldan soğumadan vazgeçtik.Benim de enerjim yok çünkü.Mutsuz olup sürekli beni sayıklaması içimi burkuyor.Gece sayıklıyor bazen ''ağlamayacağım...Öğretmenim...''gibi cümleler.Bugün kendi kendine şarkı söylüyordu sözleri şöyle; ''Anne ağlamayacağım artık...Okula gitmem gerek...Orda birşeyler öğreneceğim...''Daha aklımda kalmayan birkaç cümle daha.
''Anne ben büyümek istemiyorum''dedi bugün.Neden kızım dedim? Sustu...Bende sustum...Kardeşim olunca gideceğim diyor.Tamam kızım diyorum.Gelecekle ilgili konuşmuyorum artık.Seneye ne olur bilemem.Evet istiyorum gitmesini ama kendim için değil onun için.Mutlu olması için.Eğer huzursuz olacaksa,üzülecekse anlamı yok benim için.
Şuan tek istediğim sadece huzur.Anne kız yine başbaşayız.Park,bahçe dolaşıp duracağız artık:)O bana diyecek seni seviyorum anne,bende canım kızım diyeceğim sarılıp gçireceğiz günümüzü:)))

6 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Canım en iyisini yapmışsın bence kreşten almakla.Hele o "ağlamayacağım öğretmenim" okuduktan sonra gözlerim doldu kıyamam ben ona.
Zamanı gelince gider nasıl olsa canım.
Gerçi zamanla alışıyor diyorlar ama çalışan anne olmadıktan sonra çokta zorunlu değil kreş tabii bu sadece benim fikrim.
Eğer severek gitse gitsin mutlaka derdim ama üzüldüğünü görünce bende kıyamazdım senin gibi.

New York'tan dedi ki...

Sevilay yarim gun deneseydiniz cunku tum gun okula yeni basalayan cocuk icin zor, ben seneye baslatirsam 3 saatlik gonderecegim ogle yemegine kadar insallah, belki senden cok uzun sure ayri kaldigi icin zorlanmistir yaza dogru yarim gun tekrar deneyin derim.

Simdilik anne kiz tadini cikarin evde :)

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Oy kıyamam ben prensese.Bence en iyisini yapmışsınız,belki kendisi gitmek ister bu sefer belli mi olur.Mutlu haftalar...

Unknown dedi ki...

annesinin yelkenlerini indirmeyi başarmış minik Zehra , iyi yapmışsın...Zorlamadan yavaş yavaş denemeye devam edersin.Ara vermesi en güzeli; inşallah seneye davranışları değişir...

Nil dedi ki...

''Anne ben büyümek istemiyorum''

şu cümle beni yerle bir etti. kıyamam ben ona. ne kadar haklı oysa. biz büyüsün diye beklerken onlar bütün değerli, sevdiği şeyleri kaybeceklerinin şimdiden farkındalar (kucak, anne yanında uyuma, ilgi, ..vs)

sevilay dedi ki...

ikiz annesi;eğer sevseydi bende çok isterdim ama maalesef alışamadı.
Şeyma;pedagog ve aşim arasında kaldım.Benim gönlüm hiç razı değildi tam güne ama onlar alışır deyince birşey demedim.Sonuç hüsran oldu...

Sevtap;inş kendi gitmek ister biraz umutsusuz ama hayırlısı.

İçimizdeki karnaval;başardı gerçekten.İnş yavaş yavaş deneyeceğiz bakalım.

Küçük mucizem;yaa büyümek istemiyorlar şimdiden o da farkına vardı büyümenin ne oılduğunu:)