14 Mart 2012 Çarşamba

zehranın göz ve diş kontrolleri

Zehra'nın göz kontrol zamanı gelmişti.Ama bir türlü ayarlayamıyorduk.Eş yoğun çalışınca zaman problemi yaşıyoruz.Ben götürecektim ama hem sevde hem zehra,üstüne bir de damla krizi yaşama ihtimalimizi düşündükçe vazgeçiyordum.
Dün eşim okul çıkışı arayıpta zehranın kimlik numarasını isteyince anladım nereye gittiklerini.

Zehra nın gözlük numarası düşmüş.1 olan hipermetrop 0.5 e, 3.50 olan astigmatta 3.25 e gerilemiş.6 ay önce gittiğimizde göz tembelliği var demişti dr.Bu sefer o da kalmamış.Hatta %70 olan görme yetisi %90 a çıkmış...Seneye muhtemelen hipermetropun sıfırlanacağını söylemiş dr.İlerleyen dönemlerde miyopa çevirebilirmiş ya da tekrar yükeselebilirmiş.Ama ihtimal dahilinde tabiki.Astigmat için söylenecek pek söz yok çünkü kendisi bir geldi mi kolay kolay gitmiyor.

Biz çok mutlu olduk bu haberleri duyunca.Ben bu kadar çabuk düşeceğini tahmin etmemiştim doğrusu.Erken teşhis ve yaşının küçük olması bunda en büyük etken sanırım.Bir yılda kaydedildi bu iyileşme...Şimdi kızıma güzel bir gözlük alma zamanı.Küçük yaşta başladığı için kullanmaya dayanıklı bir çerçece tercih etmiştik.Ama artık kendisi de pek beğenmiyor.Barbie li ya da winks li istiyormuş:))Bakalım camlar değişirken inş çerçecelerde yenilenecek.Tabi bunun için bizim acil geniş bir zamana ihtiyacımız var:))
Bu arada tekrar belirtmekte fayda var.Çocuklarınızın 2,5 - 3 yaş arası göz kontrolleroni yaptırmayı ihmal etmeyin.Hele ailede göz bozukluğu varsa kesinlikle geçiştirmeyin.Erken teşhis çok çok önemli.Örnek yukarıda:))

İkinci kontrolmüzde dişti.pazartesi günü dördüncü dolgumuz yapıldı.Bunu da iğnesiz atlattık çok şükür.Ama sonuncu da pek şansımız yok.İnş onu da zahmetsiz yaptırırız.Sonra flor tedavisi ve işimiz şimdilik bitecek.Biz diş kontrolünde geç kaldık.Yani bu kadar çürük olmadan müdahele edilebilirdi.İşin ehli dr lar sayesinde çok rahat ediyorsunuz.Özellikle ortodondistlere gitmenizi öneririm...
sağlıkla kalın inş...

13 yorum:

Nil dedi ki...

Geçmiş olsun. çok sevindirici haberler bunlar. Göz numaralarındaki düşüşler süper.
Güya kızımda dişçi fobisi olmasın diye erken yaşta kontrollere götürecektim. Ama hep ihmalime yeniliyorum

Unknown dedi ki...

Zehra'nın göz muayenesine çok sevindim ,ne güzel ilerleme olmuş.Umarım seneye tamamen sıfırlanır....
Çocukların korkulu rüyası dişçi galiba :(

sevilay dedi ki...

sağol nilhancım.bizde yaptık o ihmali:))
inş ilknurcum bizimde temennimiz o.canım dişçi konusunda doktorun yaklaşımı çok önemli.Öyle güzel ikna ediyorlar ki sanırım önemli olan onların dilinden anlamak:))

Adsız dedi ki...

geçmiş olsun miniğe..''Blogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim''

ANNEKARINCA dedi ki...

Dün Begüm'ün kreşinde diş muayene yapılmış. Hiç çürük olmadığını yazmışlar. Bunu duyunca çok sevindim. Ama göz muayenesini unutmuştum. İyi hatırlattın valla. En kısa zamanda bende götüryim doktora. Malum benim gözler ameliyatlı. Irsi bir durum varsa dediğin gibi erkenden ortaya çıkmış olur. Sizede çok geçmiş olsun. Göz numarasının gerilemiş olmasına ayrıca sevindim.

sevilay dedi ki...

selmacım ne güzel çürüksüz dişlere sahipsiniz maşallah.Aman ihmal etme canım göz çok önemli.

Unknown dedi ki...

Büyük geçmiş olsun canım,dilerim çok daha iyi olur..
Rabbim sağlık ve afiyette daim kılsın inşAllah..
Muhabbetle..

sevilay dedi ki...

allah razı olsun canım.

New York'tan dedi ki...

Gecmis Olsun Sevilay'cim, insallah seneye takmasinada gerek kalmaz, Mirzahan'dan tecrubeliyiz bizde malesef dedigin gibi astigmat gitmiyor, Dr takmasina gerek yok demisti taktikca ilerler demisti.

Norzie dedi ki...

visiting here.

zeynep dedi ki...

geçmiş olsun..inşaallah biran önce kurtulur gözlüklerinden..dişçi fobisi aşılabilirmi çok bilemiyorum ben hala yaşamaktayım çünkü:))

Unknown dedi ki...

Merhaba çok geçmiş olsun Blogger annelerden geldim bende beklerim sevgiler.

sevilay dedi ki...

sağol şeymacım inş geçip gider.
zeynepcim dişçi fobisi yok şimdilik zehra da ama bilemiyorum sonra olur mu:)
hoşgeldin mehtapcım.